CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Safety Walk Onderdoorgang Poortdreef

Safety Walk Onderdoorgang Poortdreef

Safety Walk Onderdoorgang Poortdreef –

Daar waar veiligheid in de bouwsector, of anders gezegd: het gebrek eraan, enkele weken terug het nieuws domineerde, werkt Reimert samen met haar opdrachtgever Rijkswaterstaat aan een proactieve veiligheidscultuur op het project Onderdoorgang Poortdreef in Almere.

Reimert realiseert op deze locatie een betonnen constructie om de lekkage in de tunnel te herstellen, waarna het aantal rijstroken wordt verdubbeld. Tijdens deze werkzaamheden worden periodiek gezamenlijke Safety Walks uitgevoerd. Het doel hiervan is om een indruk te krijgen van de veiligheidsbeleving op de bouwplaats en het tonen van managementbetrokkenheid op het gebied van veiligheid.

Op 23 oktober werd de eerste Safety Walk uitgevoerd door (directie-) vertegenwoordigers van zowel Rijkswaterstaat als Reimert. Ook was een veiligheidskundige namens Rijkswaterstaat aanwezig om mee te kijken en tips te geven, waar Reimert vervolgens actief mee aan de slag gaat.

“Iedereen veilig weer naar huis”

Veiligheid bestaat niet alleen op papier. Als opdrachtnemer en opdrachtgever proberen we continu te leren van elkaar. Want, zoals een vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat dit verwoordde: “Aan het einde van de dag willen we dat iedereen veilig weer naar huis gaat.”