CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Guido Meertens: Junior Duurzaamheidsspecialist

Guido Meertens: Junior Duurzaamheidsspecialist

Hallo iedereen,

Ik ben Guido Meertens, 26 jaar, en woonachtig in Utrecht. Vorig jaar augustus heb ik mijn Master gehaald aan de Erasmus Universiteit op het snijvlak tussen bedrijfskunde en duurzaamheid. Daarnaast heb ik me tijdens de Bachelor meer verdiept in technische aspecten van duurzaamheidsvraagstukken.

Ik werk bij Ruim als Tendermanager Duurzaamheid. Het is op termijn de bedoeling dat ik de duurzaamheidsaspecten voor verschillende tenders op me ga nemen. Echter staat het nu nog vooral in het teken van veel leren over de infra en bouwwereld, iets wat totaal nieuw is voor mij. Maar een sector waar op dit moment veel te halen valt op het gebied van duurzaamheid gezien de ambities van de overheid voor 2050. Op dit moment vinden er binnen de sector al veel innovaties plaats en ik zal dan ook gaan scouten hoe we deze innovaties zelf toe kunnen gaan passen.

Daarnaast zal ik me ook bezig gaan houden met duurzaamheidsinitiatieven die voortvloeien uit Cirwinn en het Grondstoffen Collectief Almere (GCA). Een laatste punt is dat ik ook mee zal gaan denken over de duurzaamheidsstrategie van de Reimert Groep zelf en hoe we deze verder uit kunnen gaan bouwen. Dus mocht je vragen hebben over duurzaamheid, schroom dan vooral niet om even bij me binnen te lopen in het kantoor in Almere!