CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Ronald – Uitvoerder Ubink Bouw en Onderhoud

Ronald – Uitvoerder Ubink Bouw en Onderhoud

Even voorstellen: uitvoerder Ronald bij Ubink Bouw en Onderhoud


Ronald is uitvoerder/hoofduitvoerder bij Ubink Bouw en Onderhoud, onderdeel van de Reimert Groep. In deze rubriek vertelt hij over zijn werk, waarover hij zegt: “Werk is mijn hobby.”

 

Wat houdt jouw functie in?
Mijn functie bestaat uit verschillende taken, één daarvan is het aansturen van personeel en het regelen van de werkvergunningen. Verder organiseer ik het voorcontact ten behoeve van de uitvoering op Schiphol, breng ik kosten in beeld en koppel deze terug voor facturatie en verzorg ik de inkoop van kleine partijen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het afmelden van werkzaamheden of opleveren van projecten. Ik ben dus van begin tot eind betrokken bij een project.

Met welke projecten hou jij je nu bezig?
Ik werk vooral veel op Schiphol: grote en kleinere werken op Schiphol-Oost, maar ook Schiphol-Centrum en Schiphol Cargo. Daarnaast hou ik me ook bezig met het realiseren van de nieuwbouw van de Rooms-Katholieke Bonifatiuskerk in Almere.

Wat vind je leuk aan jouw werk?
Mijn werk is mijn hobby. Wat ik leuk vind is het brede draagvlak en het realiseren van projecten van onmogelijk naar mogelijk. Dat vind ik mooi om te doen, om uit te puzzelen hoe iets het beste gerealiseerd kan worden. Wel vind ik het belangrijk dat ik lekker en georganiseerd kan werken, dat heb ik echt nodig. Ik vind het fijn dat de mogelijkheid geboden wordt om de aangenomen projecten efficiënter, economischer en ergonomisch te mogen verbeteren en uit te voeren om tot een verbeterd resultaat te komen.

Wat is de grootste uitdaging?
Eigenlijk is ieder project voor mij een grote uitdaging, maar ik vind ‘onmogelijke projecten’ wel extra leuk. Vooral als je dan spoeddingen hebt, is het mooi dat je voor elkaar krijgt wat een ander niet gelukt is. Dus dat zijn wel uitdagingen.

Hoe vind je dat wij het doen als het gaat om duurzaamheid en wat zie je hiervan terug in je eigen werk?
Duurzaamheid is een belangrijk thema. Tijdens mijn werkzaamheden voor Ubink op Schiphol wordt steeds meer gekeken naar types materialen die goed te verwerken zijn. Materiaalkeuze is echt belangrijk. Het ene materiaal leent zich beter voor een lange levensduur en een andere is gemakkelijk te hergebruiken. Als een materiaal zich hier niet voor leent, wordt gelijk gezocht naar alternatieven. Daarnaast is er ook vaker aandacht voor duurzaamheid van personeel. Er wordt echt voor gezorgd dat zij onder goede omstandigheden voor gezondheid en veiligheid kunnen werken. Maar ook als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen zie ik dat wij in samenspraak met opdrachtgevers activiteiten ondernemen. Zo hebben wij net het
implementatietraject KLM Safety & Compliance Manual doorlopen, ik was hierin safety coach, waarin veel aandacht was voor veiligheid van iedereen op de bouwplaats.