CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Duurzame betoncentrale Cirwinn – De Reimert Groep | Duurzaamheid

Duurzame betoncentrale Cirwinn

Duurzame betoncentrale Cirwinn

Met Cirwinn (voorheen Vijfhoek) werd ingeschreven op de competitie Upcycle City met het idee een duurzame betoncentrale op te zetten, zodat recyclebeton en groen beton geproduceerd kunnen worden. Cirwinn werd verkozen tot één van de gelukkige winnaars, wat betekent dat de duurzame betoncentrale inmiddels volop in bedrijf is. Dit betekent niet alleen dat er CO₂ wordt bespaard op regulier beton, maar ook dat reststromen duurzaam kunnen worden verwerkt. Dit sluit mooi aan bij de doelstellingen van de gemeente Almere, namelijk het reduceren van de CO₂-footprint van Almere en het faciliteren van nieuwe duurzame energiebronnen.

Onderstaand schema illustreert hoe de nieuwe betoncentrale in elkaar steekt:

Cirwinn heeft een duidelijke visie met betrekking tot de circulaire economie. Het doel is reststromen vanuit de stad weer hoogwaardig terug te brengen in de stad. Met deze centrale wordt beton geproduceerd met een toevoeging van betongranulaat ter vervanging van grind. Het betongranulaat wordt gemaakt van reststromen uit de regio. Ook is Cirwinn, samen met Reimert, één van de partners van het GCA.