CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Even voorstellen..

Even voorstellen..

Even voorstellen: omgevingsmanager en (EMVI-) redacteur Jitske

Ze loopt regelmatig rond met een schrijfblok en een camera, maar zit ook bij opdrachtgevers om tafel. Jitske Bokhoven is omgevingsmanager en (EMVI-) redacteur bij de Reimert Groep. In deze rubriek vertelt zij meer over haar functie.

Wat houdt jouw functie in?
Als EMVI-redacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud van aanbestedingen. Samen met een team werk je aan een tender en de uitwerking van de gevraagde criteria in een Plan van Aanpak. Met een creatief plan hopen we dan onderscheidend te zijn zodat we opdrachten mogen uitvoeren. Daarnaast verzorg ik allerlei soorten communicatie-uitingen voor Ruim Omgevingsontwikkeling en de Reimert Groep, zoals de nieuwsbrief, teksten voor de website & social media en het maken van presentaties. Verder staan wij regelmatig op beurzen en andere evenementen om onze bedrijven te promoten.

Hoe ziet jouw week eruit?
Dat is heel verschillend. Als je een aanbesteding hebt, is het met je team veel informatie verzamelen, overleggen, afstemmen, knopen doorhakken en dan alles duidelijk en goed leesbaar beschrijven in een Plan van Aanpak. Verder moet je als omgevingsmanager altijd weten wat er die week gebeurt bij jouw lopende projecten en dus de omgeving daarover goed informeren, bijvoorbeeld door een brief te verspreiden of een informatiebijeenkomst te organiseren. De pr- en communicatieactiviteiten lopen eigenlijk door dit alles heen.

Welke projecten hou jij je nu bezig?
De nieuwe nieuwsbrief is net weer verstuurd, hiervoor heb ik alle artikelen geschreven, foto’s gemaakt en mijn collega heeft de lay-out verzorgd. De werkzaamheden voor de website en social media lopen altijd door, daar komen elke week wel nieuwe berichten op. Verder zijn wij aan het werk in het Kromslootpark in Almere. Hiervoor heb ik het plan geschreven en daarom ben ik nu nog steeds betrokken bij het project voor communicatie/pers-uitingen en het omgevingsmanagement. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal aanbestedingen om plannen te schrijven en ben ik omgevingsmanager in de gemeente Gooise Meren.

Wat vind je leuk aan jouw werk?
Ik heb een journalistieke achtergrond en heb aanvullend nog een communicatie-opleiding gedaan en wist in eerste instantie niet goed wat ik met die kwaliteiten zou kunnen in deze functie, maar ik had al gauw door dat het hier ook veel schakelen is en je je creativiteit goed kwijt kunt. De werkzaamheden zijn zo divers; geen week, zelfs geen dag is hetzelfde. Ik zit niet alleen op kantoor, maar ben ook vaak buiten op de projecten te vinden. De ene keer bezoek ik onze collega’s om iets te bespreken voor een artikel en om foto’s te maken, de andere keer zit ik bij de opdrachtgevers om tafel. De volgende dag sta ik vervolgens weer op een hogeschool om studenten te vertellen wat voor soort stages binnen ons bedrijf mogelijk zijn. Daarnaast kan ik mijn creativiteit goed kwijt in deze functie.

Wat is de grootste uitdaging?
Om te komen tot een goed Plan van Aanpak voor een aanbesteding wordt binnen het tenderteam besloten over zaken als werkwijze, beheersmaatregelen, planning, fasering en omgevingsaspecten. Als schrijver van het plan moet je ervoor zorgen dat dit allemaal goed op papier komt. Hiervoor is het belangrijk om tijdig de juiste informatie binnen te krijgen van de personen die verantwoordelijk zijn voor dat deel. Het stellen en bewaken van deadlines is dus essentieel, maar geeft mij altijd een enorme adrenalineboost.

Hoe vind je dat Reimert het doet als het gaat om duurzaamheid en wat zie je hiervan terug in je eigen werk?
Dat wij op het hoogste niveau op de CO₂- en MVO-Prestatieladder gecertificeerd zijn, geeft aan dat wij goed bezig zijn als het gaat om duurzaamheid. Ik merk dat men hier het een belangrijk thema vindt en in mijn eigen werkzaamheden is ook duidelijk te zien dat het echt noodzakelijk is om aandacht aan te besteden aan duurzaamheid. Bij veel aanbestedingen wordt beoordeeld op basis van de CO₂-certificering en daarnaast ook vaak gevraagd om een criterium uit te werken gericht op duurzaamheid en/of ondernemen. Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen zie ik dat terug in mijn werk in de vorm van de activiteiten die wij organiseren met scholen en informatiebijeenkomsten voor omwonenden.