CO2-Prestatieladder, Reimert, Almere, MVO, duurzaamheid Even voorstellen..

Even voorstellen..

Even voorstellen: omgevingsmanager en (EMVI-) redacteur Jitske

Ze loopt regelmatig rond met een schrijfblok en een camera, maar zit ook bij opdrachtgevers om tafel. Jitske Bokhoven is omgevingsmanager en (EMVI-) redacteur bij de Reimert Groep. In deze rubriek vertelt zij meer over haar functie.

Wat houdt jouw functie in?
Als EMVI-redacteur ben je verantwoordelijk voor de inhoud van aanbestedingen. Samen met een team werk je aan een tender en de uitwerking van de gevraagde criteria in een Plan van Aanpak. Daarnaast verzorg ik allerlei soorten communicatie-uitingen voor Ruim Omgevingsontwikkeling en de Reimert Groep, zoals de nieuwsbrief, teksten voor de website en social media en het maken van presentaties. Verder staan wij regelmatig op beurzen en andere evenementen om onze bedrijven te promoten.

Hoe ziet jouw week eruit?
Dat is heel verschillend. Als je een aanbesteding hebt, is het met je team veel informatie verzamelen, overleggen, afstemmen, knopen doorhakken en dan alles goed beschrijven in een Plan van Aanpak. Verder moet je als omgevingsmanager altijd weten wat er die week gebeurt bij jouw lopende projecten en dus de omgeving daarover goed informeren, bijvoorbeeld door een brief te verspreiden of een informatiebijeenkomst te organiseren. De pr- en communicatieactiviteiten lopen eigenlijk door dit alles heen.

Welke projecten hou jij je nu bezig?
De nieuwe nieuwsbrief is de deur uitgegaan, die valt binnenkort op de mat. De website en social media lopen altijd door. Verder hebben wij net ons werk aan de Onderdoorgang Poortdreef opgeleverd, waar ik het omgevingsmanagement heb uitgevoerd. Verder ben ik als omgevingsmanager betrokken bij projecten voor de gemeente Gooise Meren en de Universiteit Utrecht.

Wat vind je leuk aan jouw werk?
Het mooie aan mijn werk is dat de werkzaamheden heel divers zijn; geen week, zelfs geen dag is hetzelfde. Ik zit niet alleen op kantoor, maar ben ook vaak buiten op de projecten te vinden. De ene keer bezoek ik onze collega’s om iets te bespreken voor een artikel en om foto’s te maken, de andere keer zit ik bij de opdrachtgevers om tafel. De volgende dag sta ik vervolgens weer op een hogeschool om studenten te vertellen wat voor soort stages binnen ons bedrijf mogelijk zijn.

Wat is de grootste uitdaging?
Om te komen tot een goed Plan van Aanpak voor een aanbesteding wordt binnen het tenderteam besloten over zaken als werkwijze, beheersmaatregelen, planning, fasering en omgevingsaspecten. Als schrijver van het plan moet je ervoor zorgen dat dit allemaal goed op papier komt. Hiervoor is het belangrijk om tijdig de juiste informatie binnen te krijgen van de personen die verantwoordelijk zijn voor dat deel. Het stellen en bewaken van deadlines is dus essentieel, maar geeft mij altijd een enorme adrenalineboost.

Hoe vind je dat Reimert het doet als het gaat om duurzaamheid en wat zie je hiervan terug in je eigen werk?
Dat wij op het hoogste niveau op de CO₂- en MVO-Prestatieladder gecertificeerd zijn, geeft aan dat wij goed bezig zijn als het gaat om duurzaamheid. Ik merk dat men hier het een belangrijk thema vindt en in mijn eigen werkzaamheden is ook duidelijk te zien dat het echt noodzakelijk is om aandacht aan te besteden aan duurzaamheid. Bij veel aanbestedingen wordt beoordeeld op basis van de CO₂-certificering en daarnaast ook vaak gevraagd om een criterium uit te werken gericht op duurzaamheid en/of ondernemen. Als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen zie ik dat terug in mijn werk in de vorm van de activiteiten die wij organiseren met scholen en informatiebijeenkomsten voor omwonenden.